Хумус с пръчици от кестен

Здравословен хумус с пръчици от кестен

(без лактоза, без глутен, без яйца, без захар)

Автор: Алесия Волпи

Време на приготвяне: 1 час + 3-4 часа престой

Необходими продукти (за 10 порции):

За хумуса

  • 300 гр. нахут
  • 70 гр. сусамени семена
  • 4 супени лъжици Extra virgin зехтин
  • 100 мл. вода
  • сокът от половин лимон
  • кимион
  • сол, пипер

За пръчиците от кестен

  • 120гр. брашно от кестен
  • 100 гр. брашно от овес
  • 60 гр. брашно от лимец
  • 20 мл. кокосово масло
  • 100 мл. кокосово мляко
  • 70 гр. морска сол

Начин на приготвяне:

Пръчици от кестен

Смесете кестените, брашното от овес, брашното от лимец и солта. Отделно смесете кокосовото мляко, горещата вода и кокосовото масло. Бавно комбинирайте сухите с мокрите съставки. Замесете тестото докато стане силно еластично. Покрийте тестото с кърпа и го оставете да отлежи. По-късно оформете пръчици от тестото и ги изпечете във фурната на 160 градуса за около 30 минути.

Хумус

Накиснете нахута във вода за около 3-4 часа. След това го изцедете и сварете докато омекне. Междувременно пригответе тахини: Смесете сусамовите семена с extra virgin зехтин докато стане на паста. Прибавете малко зехтин в случай, че тахинито е сухо и изцедете лимона в него. След това сложете тахинито и сварения нахут в кухненски робот и блендирайте докато сместа стане на паста. Ако предпочитате по-течен хумус, просто прибавете повече вода.

Buon appetito oт нашите международни партньори:

11174782_441179416062155_2369480730508366623_n

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *