Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme

1-677-124-44227

184 MAIN COLLINS STREET WEST VICTORIA 8007

FOLLOW US ON INSTAGRAM
Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies
Top

Сауна и парна баня – съвети и ползи

Всички ние заслужаваме да си починем и да се поглезим. Какъв по-добър начин да го направим от това да посетим сауната или парната баня на любимия ни фитнес? Сауната и парната баня не само повишават сърдечната честота и подобряват циркулацията на кръвта, те носят много индивидуални ползи.

 

Сауна

Топлината от сауната успокоява нервните окончания, загрява и отпуска мускулите, което от своя страна освобождава напрежението от тяло и намалява болката в ставите. Това е изключително полезно за тези, които страдат от заболявания като артрит, болезнена мигрена и главоболие.

Сауната се използва като средство за успокояване на тялото и освобождаването му от стреса. Ако страдате от безсъние (един на всеки трима страда от лека форма на безсъние), тя ще ви помогне да подобрите съня си. Топлината на сауната помага на тялото да произведе ендрофин (хормон на щастието), който намалява ефекта на стреса върху тялото. Това помага да се отпуснете и да спите по-добре.

 

Парна баня

Парната баня допринася за отварянето на дихателните пътища, което подобрява вашето дишане и облекчава хремата. Топлината и влагата на парната баня изтънява и отваря мембраните на лигавиците в тялото, което допринася за освобождаване на напрежението. Това е от изключителна полза за страдащите от астма и бронхит, тъй като облекчава синусите. Парната баня също така ускорява метаболизма и помага за намаляването на телесното тегло.

Ползи за вашата кожа

Сауната се препоръчва за опускане на мускулите и намаляване на кръвното налягане, докато парната баня помага за цялостната детоксикация на организма. Сауната работи с висока температура и суха среда, докато парната баня създава влажна среда. И двете водят то отваряне на порите и увеличаване на циркулацията на кръв и лимфни течности, което допринася изключително много за постигането на мека и гладка кожа. Престоят в сауната или парната баня ще доведе до здравословен румен блясък на вашата кожа, който ще ви направи да изглеждате по-млади. В резултат вие не само ще се чувствате по-добре, но и ще изглеждате подмладени. Парата на парната баня помага да се изчисти мръсотията от кожата, което е изключително полезно за тези, страдащи от акне. По същия начин, сауната ще ви помогне да премахнете черните точки, за да изглежда вашата кожа по-чиста.

Важно е да се отбележи, че не се препоръчва продължителното стоене в сауната или парната баня. Ако прекарате твърде много време в сауната, това може да доведе до обезводняване, а прекарването на продължително време в парната баня може да доведе до замайване и ускорен пулс.

FITNESSONE ви препоръчва винаги да се консултирате с нашия персонал за това, колко време е препоръчително да прекарате в сауната или парната баня според вашата възраст и здравословно състояние.

No Comments
Add Comment
Name*
Email*