Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme

1-677-124-44227

184 MAIN COLLINS STREET WEST VICTORIA 8007

FOLLOW US ON INSTAGRAM
Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies
Top

8 Дейности, изгарящи най-много калории

Упражненията са страхотни за тялото. Но когато целта е загуба на тегло, може би се чудите коя дейност изгаря най-много калории.

Както знаете, трябва да горите повече от това, което приемате. Така че, докато спазвате диетата си, опитайте някои от тези осем дейности, спомагащи изгарянето на калории.

 

  • Плуване

 

Плуването е като двойна тренировка със съпротива, тъй като трябва да работите и срещу водата. Всъщност ще получите 12- 14% по-голяма съпротива, отколкото когато тренирате на сушата. 

Това ще ви помогне да натрупате мускули, които са по-метаболитно активни от мазнините. Така че, колкото повече мускули имате, толкова повече калории ще изгорите – дори и в покой.

Плуването също служи като кардио, но без да се потите! За около 30 минути можете да изгорите от 180 до 266 калории в зависимост от теглото си.

Ако имате физически ограничения или не знаете как да плувате, просто се движете в плитки води. Съпротивлението на водата ще осигури пълна тренировка на тялото.

 

  • Табата

 

Табата е тренировка с висок интензитет, която наистина може да промени тялото ви. Тя изисква четири минути от по 20 секундни упражнения с висока интензивност. В интервал между които има 10 секунди почивка.

Табатата включва упражнения като спринтове, Burpee и Mountain climbers. Дори простите движения като клекове се извършват с максимална сила.

Обикновено табата се провежда в класове. Но ако това не е вашето нещо, създайте своя собствена версия. Можете да правите упражнения с умерено ниво на интензитет, с по-дълги интервали на почивка.

Опитайте да започнете с 60 до 45 секунди и се опитвайте да намалите времето. Необходимо е само хронометър и широко пространство. Това е чудесен начин да превърнете простите ходове в мощни дейности, които горят калории.

 

  • Скално катерене

 

Скалното катерене е друг начин за изграждане на мускули. Ще трябва да използвате няколко мускулни групи наведнъж, осигурявайки на тялото си пълна тренировка. 

Всичко от шията до краката ви ще стане по-силно. Не забравяйте, че ще изгорите повече калории, когато имате повече мускули.

Ако никога преди не сте опитвали скално катерене, не се безпокойте. Интериорните фитнес центрове стават все по-популярни. Можете да се изкачите на стена, докато сте закачени с въжета.

 

  • Джогинг

 

Редовното бягане е лесен начин да загубите калориите. И тъй като това е толкова просто, много начинаещи започват точно с тази дейност. В зависимост от това колко бързо се движите, 30 минути джогинг може да изгорят 400 калории или повече.

Също така джогингът се счита за упражнение, което спомага мускулите да растат. За още по-добри резултати, помислете за носенето на колан за тегло, докато спортувате. Това ще стимулира още повече растежа на вашите мускули.

Ако предпочитате да се движите, вместо да бягате, практикувайте джогинг 30 минути, пет дни в седмицата. Можете дори да го разделите на няколко интервала от 10 до 15 минути.

 

  • Скачане на въже

 

Скачането на въже е начин да накара тялото ви да превърне калориите в енергия. В края на краищата, тази дейност ще накара сърцето ви да прескача! Можете да изгорите от 300 до 444 (или повече) калории за 30 минути скокове.  

Това също е много благоприятно за бюджета, тъй като едно въже за скокове е доста евтино. Можете да го намерите в спортни магазини и дори магазини за играчки.

Изследванията дори установиха, че скачането може да потиска апетита ви. Това се случва, поради контролирането на хормоните, които регулират апетита ви. По- малко вероятно е да добавите калории, след като ги загубите.

 

  • Гребане

 

Поредната тренировка, която ви кара да правите мускули, като изгаряте повече калории. Опитайте гребането. Спорт, който кара горната част на тялото ви да работи усилено. 

То е съсредоточено върху раменете, ръцете и торса. Също така, то ще ви помогне да се представяте по-добре, докато правите други упражнения.

Вариант за гребане са фитнес уредите в залата. Те са лесни за използване и няма да поставят напрежението върху гърба или ставите ви. Ще направите мускулите на краката си по-силни чрез всяко повторение. 

За всеки 30 минути, умерено до енергично стационарно гребане ще изгорите от 311 до 377 калории или повече.

 

  • Колоездене

 

Колоезденето може да изгори много калории. Колоезденето на стационарен велосипед за 30 минути може да изгори от 210 до 466 калории. Но ако предпочитате да спортувате навън, колоезденето на подвижен велосипед ще ви накара да загубите повече от 400 калории.

Опитайте колоездене чрез велоергометър, ако не знаете как да карате колело. Това е добър вариант, ако времето навън е твърде горещо или студено.

 

  • Аеробика

 

Ако джогинга или колоезденето изглеждат скучни за вас, опитайте с аеробика. Тя съчетава високоенергийно разтягане, повдигане и кардио за пълна тренировка. И тъй като упражненията се изпълняват заедно с музика, това е може да бъде много забавно.

30-минутен клас аеробика ще стопи от 210 до 444 калории, в зависимост от интензивността и човека. Но тъй като повечето класове се движат от 60 до 90 минути, ще можете да изгорите още по-голям брой калории.

Ако мислите, че аеробиката вече не е на мода, помислете отново. Има много видове аеробика в наши дни, като най-познати са класовете по Зумба . Например, един клас по аеробика може да включва комбинация от балет, пилатес и танцови движения на поп музика.

Не забравяйте, да ядете здравословно! Наблягайте на плодовете, зеленчуците и чистото месо. В комбинация с тези дейности, свързани с изгаряне на калориите, вие ще сте на правилния път към здравословен начин на живот.

Share