Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme

1-677-124-44227

184 MAIN COLLINS STREET WEST VICTORIA 8007

FOLLOW US ON INSTAGRAM
Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies
Top

Време за тренировка: Сутрин или вечер

Редовните тренировки и оставането във форма придобива популярност повече от всякога. С нарастването на интереса се появяват все повече специални зони за фитнес. 

Хората най-често използват залите сутрин преди работа, или вечер след напускане на работното място. Въпросът, който остава обаче, е кога е най-доброто време за тренировка – сутрин или вечер?

Докато някои експерти смятат, че ранното сутрешно натоварване е по-добро, други специалисти твърдят, че вечерта е по-полезна за различни активности. 

С научните данни, които подкрепят и двете твърдения, ние ще разгледаме и предимствата на двете възможности. Може би, така ще ви помогнем да решите кое е най-добре за вас.

Кое е по-подходящото време за тренировка?

Предимства на сутрешната тренировка

  1. Редовност

Отделянето на един час сутрин е лесно за някои хора, тъй като те са по-заети до края на деня. Посещението рано във фитнеса ви позволява да отделяте повече време на семейство и приятелите вечерта. 

Някои хора работят до късно, пътуват дълго до работното място и не разполагат с енергия след дълъг работен ден. Лесно е да сте редовни във фитнес залата, ако тренирате сутрин!

  1. По-малко хора в залата

Вечер е върха на посещаемост във фитнес центровете. Салоните могат да се напълнят и да нямате незабавен достъп до оборудването, което искате. Сутрин има сравнително по- малко хора и можете лесно да завършите режима си

Въпреки, че от 6-8 сутринта може да станете свидетели на увеличаване на хората, те прекарват по-малко време за социализиране и напускат по-бързо залата.

  1. По-удобно

Да се ​​облечете не отнема много време, защото можете просто да сложите едни панталони и да отидете във фитнеса веднага. Докато след работа, е добре да се преоблечете с по-подходящи дрехи за спорутване.

  1. Балансирана закуска

Сутрешната тренировка изгражда апетита ви! Поради това, закуската и хранителния прием са по-балансирани. Също така, ще консумирате повече вода през деня, което е здравословен навик. Посещаването на фитнес сутрин, може да ви уреди здравословен начин на хранене.

  1. Сънят е по-добър

Ранната сутрешна тренировка гарантира, че ще си лягате рано и предотвратява стоенето до късно през нощта. Липсата на сън може да накара хората да ядат повече,  увеличава стресовия хормон кортизол, което води до преяждане. 

Така че, за да контролирате теглото си, е важно да лягате рано и да спите достатъчно.

Предимства на вечерната тренировка

  1. Съхранява енергията

Някои хора, които тренират сутрин, излизат от леглото и отиват директно в залата, докато все още са полузаспали. По този начин, те могат да си причинят контузия при загуба на концентрация. 

Хората, които тренират вечер, съхраняват енергията си през деня и я използват за изгаряне на мазнини вечер. Те имат повече издръжливост по време на тренировка и насочват цялата си енергия към строга сесия. Тъй като сутрин не изхабяват енергия, те са по- енергични през деня.

  1. Облекчава стреса

Вечерната тренировка може да бъде чудесен начин да облекчите стреса след изморителен ден на работа. Както вече споменахме, стреса е голям фактор за напълняването. 

Така че, изваждането на натрупания гняв и чувството на неудовлетвореност върху оборудването във фитнес залата, не само ви помага да преодолеете стреса, но също така ви позволява да изгаряте повече мазнини.

  1. Намиране на партньор

Намирането на партньор за тренировки е по-лесно, ако тренирате вечер. Наличието на приятел ви кара да се конкурирате с него. По този начин работите по-усърдно. Не много хора са готови да се събудят в пет сутринта, само за да дойдат с вас в залата. Тъй като повечето хора тренират вечер, е по-лесно да намерите човек с който да тренирате.

  1. Други опции

Класове като йога, медитация, танци, бойни изкуства може да не са налични рано сутринта. Така че, можете да започнете вечерта си с тренировка и след това да отидете за релаксираща медитация и да се върнете вкъщи освежени.

Share