Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme

1-677-124-44227

184 MAIN COLLINS STREET WEST VICTORIA 8007

FOLLOW US ON INSTAGRAM
Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies
Top

Хранителен режим и тренировки

Защо са взаимосвързани?

Доста често чувам изрази от сорта на: „ Аз тренирам, ще ям всичко“ или „Kогато тренираш не ти трябва правилно хранене“… За съжаление това не е така.

Когато започнете да тренирате по дадена програма, в зависимост от целта ви, организмът започва да изисква дадени храни повече от други. Диетата е от жизнено важно значение за постигане на исканите резултати.

Например: Какво се случва, когато искате да редуцирате (свалите) теглото си и тренирате с много хубава и правилна програма, но без режим? Случва се това, че правите кардио, тренирате с тежести, но не достигате желаното. Защо? Защото нямате правилен начин на хрнене – ядете повече въглехидрати, мазнини, недостатъчно белтъчини и всичко това оказва неблагоприятно влияние върху организма. Това въздейства и върху тренировките – умората настъпва по-бързо, задъхвате се повече, мързи ви и т.н.

Друга гляма грешка е да си мислите „ Като ям по-рядко ще отслабна“… Още едно табу! Когато не давате на организма си нужното количество храна, разпределено както трябва, вие го стресирате и предизвиквате точно обратния ефект – започвате да трупате.

Ето защо, когато решите да започнете да тренирате, било то с инструктор или програма, паралелно с тренировките, спазвайте и правилен хранителен режим, направен от професионалист.

Резултатите ще са по-бързи, по-качествени, по-трайни, ще се чувствате по- удовлетворени, енергични и пълноценни!