Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme

1-677-124-44227

184 MAIN COLLINS STREET WEST VICTORIA 8007

FOLLOW US ON INSTAGRAM
Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies
Top

Ползите от парната баня

Парните бани също дават десетки ползи. 

Хората, които редовно използват  парна баня, се чувстват в по-голямо психическо здраве, с по-висока имунна система и значително по-отпочинали. 

Някои от най-известните предимства на парните бани помагат на човек да диша по-добре, с подобрена циркулация, подмладена кожа и др. Освен тях, ето някои изненадващи ползи за парна баня, за които може да не сте чували.

Помагат срещу акне и кожни проблеми

Акнето е проблемно заболяване на кожата и често се оказва доста трудно за лечение. Повечето лекари препоръчват перорални лекарства. 

Едно от по-безопасните, без химикали лечения за акне е парна баня. Нейните ползи предлагат по-нежен подход към акнето, отваряйки порите, лицето се изчиства от натрупаният нежелан себум и пречиства пъпките. 

Също така  подобрява циркулацията, извеждайки кислород и хранителни вещества на повърхността на кожата. Дори да нямате акне, като лечение на кожата, за всеки вид кожно раздразнение е изключително полезно и благоприятно.

Премахва черните точки

Замисляли ли сте се защо върху лицето ви се поставя гореща, изпарена кърпа за почистване на кожата? Това е така, защото топлата влажност отваря порите  и премахва омазняването.

Тъй като поради високата температура потта ви е по-обилна (110 градуса, плюс влажността не е шега работа), порите ви ще се отворят и ще освободят всякакви замърсявания.

Проучванията на д-р Дебра Джалиман, дерматолог в Ню Йорк и  клиничен професор по дерматология в Медицинското училище Icahn в планината Синай, казва, че сесията може да помогне на абсолютно всеки. Парата съдържа уникални ползи с които е неизбежно да не получим видим ефект от тази процедура. 

Хидратира

Хидратацията, получена по време на вашата процедура  изглежда леко необичайно за вас. Не се учудвайте ако кожата и косата ви се покрие с малки бели капчици. Това е напълно нормално, поради водните частици които се изпаряват от тялото ви.

Въпреки множеството ползи по време на изпотяване, много е важно да останете достатъчно хидратирани когато използвате парна баня. 

Приемайте достатъчно вода дори и след вашата процедура. Това ще осигури правилна и гарантирана хидратация. По този начин ще наваксате изпарената вода от тялото си и ще възстановите течностите благоприятно. 

Помагат за добрият сън

Едни от ползите на парната баня гарантират че ще останете по релаксирани и значително по- спокойни. По време на изхвърлянето на токсините и вредните вещества от тялото ви, ще получите лека умора но успокояващ и тонизиращ вид.

Ако се борите със съня или сте били диагностицирани с безсъние, имате по-голям шанс да получите пълноценна нощна почивка и да увеличите продължителността на дълбоките цикли на сън.

Подобни ползи за подпомагане на съня се наблюдават в инфрачервените сауни и подобни отопляеми среди.

Помагат с болките при артрит

Болката при артрит е толкова трудна за управление, благодарение на силната топлина, тя става значително по-лесна за лечение. 

Парната баня осигурява добри ползи към вашето тяло и предизвиква  намаляване на възпалението в тялото, увеличаване на циркулацията и увеличаване на естествените лечебни свойства и системи. 

Тя може да повлияе и на други видове хронична болки, включително тези, произтичащи от увреждане на нервите, автоимунни нарушения и видове, които не са свързани с артрит.

Елиминират натрия в тялото

Топлината  помага за регулиране на високото кръвно чрез различни механизми. Докато се потите, парата помага за изхвърлянето на излишния натрий и токсини чрез потта.

Ползите, които получавате по време на нашите топлинни процедури след всеки път са значително по-видими. Натрият се задържа дълготрайно в тялото, и единственото средство той да бъде премахнат е със подобни детоксикации.

Изгарят излишните калории

Можете ли да познаете колко калории изгаря една парна баня за 15 минути? Вярвате или не, това са 150 калории, които се изгарят за една  сесия. При минимална температура от 114 градуса по Фаренхайт се очаква изгаряне на калории.

Това в никакъв случай не е достатъчно,за да не практикувате и други тренировки, особено  ако вашата цел е строго отслабване.Парните сесии за изключително благоприятни за интензивен спорт, болка в мускулите, претрениране дългоочаквана почивка.

Когато използвате тази процедура често, тя ще добие огромна полза за вас и вашето тяло. 

Премахват млечната киселина в мускулите

Като част от вашата рутинна тренировка, повече спортисти и посетители на фитнеса скачат на парата. 

Млечната киселина е това, което кара мускулите ни да се чувстват болни след тренировка, след фитнес или след интензивна дейност. 

Всеки, склонен към екстремна, ограничаваща функциите болезненост, знае, че парните бани премахват млечната киселина, която се натрупва в мускулите ни.

Когато я използвате по-често се възстановявате по-бързо и не се чувствате ограничени от неприятната болка. Това е една от най-големите ползи, защото се използва от безброй спортисти които гарантират нейният бърз резултат.

Увеличават метаболизма

Много лични треньори, работещи с хора, които искат да отслабнат, препоръчват известно време след тренировка да се използва парна баня. Това е така, защото парата не само успокоява мускулите и ставите.

Тя увеличава метаболизма и може да улесни по-бързото отслабването. Има много променливи, влияещи на метаболизма диети, които бавно но сигурно отслабват силата на вашата имунна система. 

Въпреки това, парата убива настъпилите вируси във вашето тяло, последвали от ниската имунна система и предразполага вашият организъм да се справя по-лесно с тях.

Изчистват възпаленията в синусите

Възпалението на синусите по време на зимният сезон е неизбежен за повечето от нас. Простудата и грипът са сериозен фактор на който трябва да обърнем голямо внимание.

Повечето хора веднага пристъпват към лекарствените продукти, които от друга страна има лош ефект върху стомаха и други части на нашия  организъм. Те не винаги биват най-добрият вариант да се справим със зимните простуди. 

Многобройни експерименти и изследвания показват, че парните бани успокояват възпаленията и симптомите на настинка, успокоявайки синусите за броени минути. Често откриваме тези ползи, когато се доверим на естественият процес на лечение, и видим резултата.

Намалява стреса

Дългото използване на топлинните процедури  могат също да намалят производството на кортизол в тялото ви – хормон, който регулира нивото на стрес, който изпитвате.

Намаляването на нивата на кортизол може да помогне да се отпуснете повече, което е от полза както за вашето психическо, така и за вашето физическо здраве.

Защо да изберете тази услуга във FitnessOne

Ние създаваме удобство на всички наши клиенти. Удобство от това да бъдете удовлетворени от всички наши процедури. Ние разполагаме със сплотен колектив който се грижи за вашето гостуване при нас. Елате и се възползвайте от нашата парна баня и ще останете доволни.