Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme

1-677-124-44227

184 MAIN COLLINS STREET WEST VICTORIA 8007

FOLLOW US ON INSTAGRAM
Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies
Top

5 причини да тренирате с приятели

Случвало ли ви се е да сте изморени от работа и да нямате желание да отидете на фитнес, но имате уговорка с най-добрия/добрата си приятел/ка да се срещнете там и въпреки умората си да грабнете сака и да отидете в залата и всъщност да направите страхотна тренировка. Затова сега ще ви представим 5 причини ЗАЩО да тренирате с приятел: 

 

Приятелите повишават мотивацията ви и намалят извиненията ви за пропускане на тренировка. 

Съботен дъждовен следобед, а вие сте легнали на дивана и гледате любимия си сериал, но знаете, че след час трябва да сте в залата, защото имате уговорка с приятелката си/приятеля си. Да, истината е, че ако тренираме сами много по-лесно намираме причини и оправдания, за да не стигнем до залата и мотивацията ни за тренировка намалява. Психолози от университета Стони Брук в Ню Йорк са открила, че тренировките с приятели влиаят на личната ни мотивация. Доказателствата са показали, че мотивацията на най-близките ни хора оказва положително влияние върху нас и ни насърчава да спортуваме повече. 

 

Забавлявате се заедно. 

Всички знаем колко е отекчително понякога да изпълняваме упражненията от тренировъчния си план, но когато тренирате с приятел скуката се превръща в забавление. Можете да се състезавате по между си, да си разказвате истории или да си помагате по време на изпълнение на някое упражнение. Когато сте с приятел непрекъсното ви идват луди идеи за изпълнение на нови упражнения и така докато се опитвате да ги направите времето минава бързо и дори не се сещате да погледнете часовника си. 

 

Мотивирате се взаимно. 

Когато ви се иска да се откажете приятелят ви ви мотивира да продължите със серията от упражнения. Предизвиквайки се един друг вие прескачате собствените си граници и така постигате още по-добри резултати. Проучване в Англия сред група жени показва, че когато тренират с приятел/ка над 64% от тях са по-мотивирани да изпълнят и дори да преизпълнят тренировъчния си план за деня.

 

Спортът ви сплотява.

Изследвания показват, че над 40% от спортуващите напускат спортните занимания, на които са се записали малко след започването им, ако ги посещават сами. При тези, които започват заниманието си с приятел процентът на отпадане намалява до 6%. Това предполага, че една от най-добрите причини за спортуване с приятели е социалното общуване. Споделяйки успехите си с приятелите си, които знаят колко усилено сте работили вие се чувствате още по-добре. А когато нещата не вървят така както сте очаквали приятелското потупване по-рамото прави нещата да изглеждат не чак толкова зле. Именно тези прости прости действия правят приятелството ви още по-здраво.

 

Треноровките с половинката ви сплотяват отношенията ви.

Мислили ли сте да тренирате с половинката си. Проучванията показват, че двойките, които спортуват редовно заедно са по-щастливи в отношенията си от тези, които тренират по отделно. Тренировките заедно засилват сексуалното привличане помежду ви. Сутрешното бягане, срещата във фитнеса вечер след работа или разходката с велосипед през уикенда влияе положително на сексуалния ви живот – не е ли това достатъчна причина, за да тренирате с половинката си?