Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis Theme

1-677-124-44227

184 MAIN COLLINS STREET WEST VICTORIA 8007

FOLLOW US ON INSTAGRAM
Etiam ultricies nisi vel augue. Curabitur ullamcorper ultricies
Top

Здрав дух, здраво тяло

Стресът е най-често срещаната причина за повечето физически заболявания. Все по-често лекарите съветват да водим по-спокоен начин на живот и да избягваме напрегнатите и стресови ситуация, но всички знаем, че това е трудна задача. Упражненията са един от най-ефикасните методи за здрав дух и здраво тяло, но знаете ли защо? 

  • Намаляват тревожността и повишават настроението ни 

По време на тренировка организмът отделя хормони наречени ендрофини, които намаляват нивото на тревожност и така повишават настроението ни. 

  • Намаляват стреса 

Кортизолът е хормон, който е отговорен за нивото на стреса. Когато тренираме организмът ни регулира нивото му и така се чувстваме по-малко стресирани.  

  • Повишават самооценката и увереността ни 

Резултатите, които постигаме в залата ни карат да се чувстваме по-добре. По този начин самооценката ни се повишава, а с това и увереността, което пък от своя страна намалява стреса. 

  • Спим по-добре и имаме бистър ум 

Сънят е изключително важен за доброто ни физическо и психическо състояние. Често ни се случва да не можем да мигнем през нощта, тъй като имаме прекалено много задачи в работата и непрекъснато мислим за тях. Упражненията ни помагат не само да имаме по-пълноценен сън, но докато ги изпълняваме успяваме да забравим за дузината работни задачи, които ни чакат на следващия ден и така успянаме да намалим стреса. 

  • Казваме чао на депресията 

Проучвания показват, че ако увеличим тренировките си до 3 пъти на седмица можем данамалим риска от депресия с почти 20%. 

  • Социализираме се 

Социалния контакт е важен за доброто ни психическо състояние, а когато сме в залата и тренираме с приятели настроението ни се повишава.